Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Υπάρχουν γενναίοι στο ΠΑΣΟΚ;

pasok
 Spiros Rizopoulos

Για να λέμε τα πράγματα με τ’όνομά τους, κανονικά το ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε σήμερα να έχει άλλο αρχηγό. Θα έπρεπε κάποια στελέχη του να είχαν επιδείξει ήδη τη γενναιότητα που απαιτούν οι περιστάσεις και να δείξουν την έξοδο στον κ. Βενιζέλο. Διότι το πρόβλημα με τη λίστα Λαγκάρντ δεν είναι μόνο ότι διαγράφηκαν από αυτή τρεις συγγενείς του Παπακωνσταντίνου, είναι επίσης και το μείζον ζήτημα του γιατί η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που δεν αξιοποίησε τα συγκεκριμένα στοιχεία για να βάλει μερικά εκατομμύρια ευρώ στα άδεια ταμεία της. Είναι το μείζον ζήτημα του γιατί ο κ. Βενιζέλος επιχειρηματολογούσε πως η λίστα δεν είναι αξιοποιήσιμη και την άφησε ξεχασμένη σε ένα συρτάρι, όταν συνιστούσε μια μεγάλη ευκαιρία διεύρυνσης της φορολογητέας ύλης.
Στο μυαλό κάθε απλού πολίτη η απάντηση είναι δεδομένη. Στην καλύτερη περίπτωση ο κ. Βενιζέλος δεν ήθελε να «μπλέξει» με τα συμφέροντα που εκπροσωπούνται με ονοματεπώνυμα στη λίστα, στη χειρότερη ήθελε να τα προστατεύσει. Από την άλλη, εάν είχε την υπόνοια πως η λίστα είχε αλλοιωθεί και συνεπώς δεν μπορούσε να κάνει τη δουλειά του, θα έπρεπε από τότε να έχει βγάλει στη «σέντρα» τον Παπακωνσταντίνου και να έχει ζητήσει την εκ νέου αποστολή της λίστας, όπως έγινε τώρα.
Σε κάθε περίπτωση ο κ. Βενιζέλος είναι εκτεθειμένος πολιτικά. Δεν χρειάζεται να βάλει ο ΣΥΡΙΖΑ τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ στο «κάδρο». Είναι ήδη μέσα στο «κάδρο» με βάση τις πράξεις του και τις παραλείψεις του γύρω από τη λίστα Λαγκάρντ και σε μια ευνομούμενη χώρα θα έπρεπε να διερευνηθούν από την υπό σύσταση προανακριτική επιτροπή της Βουλής. Διότι μπορεί ο κ. Βενιζέλος να επιτίθεται λέγοντας πως γίνεται προσπάθεια να τεθεί σε ομηρεία το ΠΑΣΟΚ και να δημιουργηθούν τριγμοί στην κυβέρνηση, αλλά ξέρει πως το πρόβλημα είναι ο ίδιος. Ο ίδιος θέτει το ΠΑΣΟΚ σε ομηρεία με την εμπλοκή του, ο ίδιος είναι που ροκανίζει την αξιοπιστία της κυβέρνησης Σαμαρά που υπόσχεται κάθαρση και διαφάνεια.

Η χώρα δεν μπορεί να πληρώνει άλλο τους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ. Η ευθύνη των βουλευτών και των στελεχών του ΠΑΣΟΚ αυτή την ώρα είναι τεράστια.
Σιωπώντας και συγκαλύπτοντας, καταδικάζουν το ΠΑΣΟΚ σε εξαφάνιση, την κυβέρνηση σε ανυποληψία και προκαλούν βάναυσα το κοινό αίσθημα. Αντίθετα, αν βρεθούν οι γενναίοι και οι γενναίες που απαιτούνται για να ανατρέψουν εδώ και τώρα τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και αποδείξουν έμπρακτα πως από την κάθαρση δεν εξαιρούν κανέναν, θα έχουν βάλει μια σοβαρή υποθήκη για να υπάρχει ΠΑΣΟΚ και στο μέλλον.
ΥΓ: Στην πολιτική ο χρόνος μετράει. Το να μη κάνουν σήμερα στο ΠΑΣΟΚ αυτό που πρέπει και να υποχρεωθούν από τα πράγματα να το κάνουν αύριο, είναι το κλασσικό σύνδρομο του αυτοεγκλωβισμού που χαρακτηρίζει το ελληνικό πολιτικό σύστημα καθώς δεν επιδεικνύει τα σωστά ανακλαστικά αντίδρασης τη σωστή χρονική στιγμή. Αλλά μετά από τόσα παθήματα θα έπρεπε να έχουν πάρει το μάθημα. Σε αυτό το μάθημα εξετάζονται αυτή τη στιγμή από την κοινωνία όλα τα στελέχη και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κι αν «κοπούν» θα είναι για πάντα.


Read more: http://rizopoulospost.com/yparxoun-gennaioi-sto-pasok/#ixzz2H62PElp5
Follow us: @RizopoulosPost on Twitter | RizopoulosPost on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου