Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Οταν ο Βενιζέλος εισέβαλε ωρυόμενος στο γραφείο του Παπανδρέου μετά την ψηφοφορία

Η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να καταψηφίσει το άρθρο 2 του πολυνομοσχεδίου για τις τράπεζες, προκάλεσε την οργή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, όρμησε μαινόμενος στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού.
Οπως αναφέρουν «Τα Νέα», ο κ. Βενιζέλος, μόλις βεβαιώθηκε για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, έφυγε τρέχοντας από την Ολομέλεια και κατευθύνθηκε προς το γραφείο του κ. Παπανδρέου. «Είναι ντροπή σου, δεν μίλησες σε κανέναν για τη στάση σου, ούτε απευθύνθηκες σε κανέναν για να ενημερωθείς για τη ρύθμιση που καταψήφισες» φώναζε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με το που «εισέβαλε» στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού  ο οποίος εκείνη την ώρα τοποθετούσε με προσοχή στην μαύρη τσάντα πλάτης που κουβαλά πάντα μαζί του το laptop του και το ipad του, καθώς ετοιμαζόταν να αποχωρήσει.

Οπως αναφέρει η ίδια πηγή, ο εκνευρισμός του κ. Βενιζέλου με την κίνηση του κ. Παπανδρέου ήταν τόσο μεγάλος που οι φωνές του ακούγονταν μέχρι το διάδρομο. Ποια ήταν η αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού; Καμία. Ο κ. Παπανδρέου παρέμεινε σιωπηλός και εντελώς ατάραχος, με την πλευρά Βενιζέλου να διαρρέει πως κοιτούσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ απορημένος, σαν να μην καταλάβαινε γιατί αυτή η έκρηξη. «Δεν μπορούσα να παραβώ τις αρχές μου», ήταν το μόνο που ψέλλισε κάποια στιγμή για να λάβει την επίσης οργισμένη απάντηση του κ. Βενιζέλου: «Ποιες αρχές σου μωρέ, μου λες; Θες να ρίξεις την κυβέρνηση;».
Ακολούθως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έφυγε φουριόζος και κατευθύνθηκε προς το γραφείο του όπου διάφορα στελέχη του Κινήματος προσπαθούσαν, μάταια, να τον ηρεμήσουν. Από την άλλη πλευρά, ο Γιώργος Παπανδρέου, καθώς έβγαινε από το γραφείο του για να πάει στο σπίτι του, έμοιαζε εντελώς ατάραχος, σε κατάσταση ζεν, αφήνοντας πίσω του τον συνεργάτη του Γιώργο Ελενόπουλο να περιμένει... τη διαγραφή του, καθώς όπως αναφέρουν «Τα Νέα» ο κ. Παπανδρέου ήταν τόσο βέβαιος για το επόμενο βήμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, κάτι το οποίο βεβαίως ο κ. Βενιζέλος δεν έπραξε, ύστερα και από τις προτροπές συνεργατών του.
Γιατί ο Βενιζέλος έγινε έξαλλος
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έγινε έξαλλος με τη στάση του Γιώργου Παπανδρέου, καθώς ο πρώην πρωθυπουργός είχε ενημερωθεί επακριβώς για το τι γίνεται με τις τράπεζες από τον υπουργό Οικονομικών, τον Χρήστο Πρωτόπαπα (το γραφείο του κ. Παπανδρέου) και τον Φίλιππο Σαχινίδη, χωρίς να εκφράσει σε κάποιον από αυτούς κάποια διαφωνία του.
Ο Παπανδρέου δεν ήθελε να ρίξει την κυβέρνηση
Οπως αναφέρουν «Τα Νέα», στο μεσοδιάστημα μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης ανάγνωσης του καταλόγου (ο κ. Παπανδρέου απουσίαζε από την πρώτη), η συνεργάτιδά του Ρεγγίνα Βάρτζελη τηλεφωνούσε στην έδρα της Βουλής για να πληροφορηθεί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και αν τίθεται θέμα «δεδηλωμένης» για την κυβέρνηση. Ο πρώην πρωθυπουργός μπήκε στην αίθουσα για να ψηφίσει όταν, από την έδρα της Βουλής, η στενή συνεργάτης του κ. Παπανδρέου, είχε λάβει τη διαβεβαίωση ότι δεν τίθεται θέμα δεδηλωμένης

Πηγή: www.iefimerida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου