Τρίτη 15 Απριλίου 2014

H έξοδος… ( Του Δημήτρη Ψευτογκά )

Επί 40 έτη περιπλανήθηκαν στην έρημο του «θεοβάδιστου» όρους οι Ισραηλίτες ακολουθώντας τον Μωυσή για να βρουν την έξοδο προς τη Γη της Επαγγελίας («γη του μελιού και του γάλακτος» σύμφωνα με την Αγία Γραφή).
Εμείς μετά τέσσερα χρόνια περιπλανώμενοι στην έρημο του μνημονίου αλλάζοντας συνεχώς αρχηγούς βρήκαμε χτες την έξοδο προς τη γη των αγορών και των δανεικών….
Δεν είναι σίγουρα Γη της Επαγγελίας παρόλο που κάτι «μπαγιάτικα» γάλατα που τα ονομάσαμε «φρέσκα» μας βοήθησαν να δούμε το φώς της εξόδου…
Μέλια με τετραπλάσια επιτόκια δανεισμού δεν θα τρέχουν…
Τα πανηγύρια και οι πρόσχαρες λιπώδεις δηλώσεις -αν δεν τα χαλούσε η βόμβα 150 μέτρα από τη Βουλή στην καρδιά του εμπορικού κέντρου των Αθηνών- θα μας τρέλαιναν..
Ακόμα και η επίσκεψη της Αγκέλας πέρασε απαρατήρητη….
Δεν είναι ικανή να αντιστρέψει το ρεύμα κατά της συγκυβέρνησης…
Μόνο οι δημοσκοπήσεις συγκρατούν το μέτωπο, στρέφοντας προς τους αντιπάλους ένα εμβρυϊκό ρυάκι, το επονομαζόμενο»ποτάμι»…
Στις ίδιες αγορές των δήθεν «θεσμικών» που μας κατέστρεψαν με τις επιθετικές και κερδοσκοπικές τους βουλιμίες σε αυτές επιστρέφουμε…
Επιστρέφουμε δυνατοί;

Μάλλον μας επιστρέφουν από ανάγκη και αλλότρια συμφέροντα, ως παίγνια επί της γεωστρατηγικής σκακιέρας. Πρέπει να κλείσει η επισφαλής τανάλια του Ουκρανικού από το Νότο..
Είμαστε πολυτραυματίες σε ανάρρωση και όχι υγιείς που μετά από σκληρή εκπαίδευση, εσωτερικές αλλαγές, καλύτερο εξοπλισμό και νέο επιχειρησιακό και στρατηγικό σχεδιασμό πάμε σε νικηφόρες μάχες και συμμαχίες ισχύος.
Τα επιτόκια φυσιολογικά θα τα «ρίξουν» δεν θα πέσουν….
Κάναμε όμως εκείνες τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που είχε ανάγκη ο τόπος;
Αποδομήσαμε το κοινωνικό κράτος πατώντας πάνω στο έωλο επιχείρημα πως με δανεικά δεν γίνεται κοινωνική πολιτική…
Λες και υπάρχει χώρα που δεν χρωστάει ή χώρα που με δανεικά δεν κάνει πολιτική υπέρ του κεφαλαίου και των πλουσίων….
Αποδομήσαμε τις εργασιακές σχέσεις και τις κάναμε «ελαστικές» τόσο, ώστε τραβώντας να πάμε σε μεσαιωνικές καταστάσεις. Αυτά για χάρη της εργασίας…
Πού οδηγηθήκαμε;
Στον αντίποδα:τρομακτική ανεργία, πάνω από 30%, εκατομμύρια ανασφάλιστους και μια τεράστια ασφαλιστική τρύπα…
Μεταρρυθμίσαμε την Υγεία…
Καταργήσαμε την παροχή υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ και πήγαμε στην αγορά υπηρεσιών από το ανορθόγραφο βρέφος, το ΠΕΔΥ…
Αποτέλεσμα: Αύξηση της ιδιωτικής συμμετοχής, υποβάθμιση της ποιότητας, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι χωρίς γιατρούς, χωρίς φάρμακα, δίχως περίθαλψη….
Από το «πάρτι» της υγείας των 8 δις ευρώ περάσαμε στο άλλο άκρο της νηστείας των 2 δις και των 5000 επιπλέον θανάτων στη χώρα το 2013. Τυχαίο;
Από την διαθεσιμότητα και τις απολύσεις 3500 γιατρών περάσαμε στις προσλήψεις κάποιων απολυμένων σχολικών φυλάκων που θα μετατραπούν σε «ποιοτικούς» βοηθούς θαλάμων….
Νοσηλευτές χρειαζόμασταν…..
Όπου και να πάς με όποιο τομέα κι αν ασχοληθείς Παιδεία, Άμυνα, Αγροτιά κλπ όλα τόσο… καλά «αναμορφώθηκαν»!
Αυτό χρειαζόμασταν για να βγούμε στις αγορές….
Ημιθανείς, ρακένδυτοι, απελπισμένοι….
Η μόνη μας ελπίδα;
Τα αποτελέσματα της «ανάκρισης» των τεσσάρων νέων επιχειρηματιών από την» Μάμα μία», την αφράτη φράου Αγκέλλα…
Μακάρι να τα είπαν καλά…
Επιλέξαμε και στείλαμε τους καλύτερους….

Δημήτρης Ψευτογκάς

ΥΓραφα:
1.Ρε πως αλλάξαν οι καιροί….
Οι «φίλοι» μας Γερμανοί τρώνε στη «σκιά» της Ακροπόλεως…Παλαιότερα λίγο πιο ψηλά, στον ιερό βράχο, είχαν υψώσει την σημαία τους και τέσσερα χρόνια αργότερα την μάζεψαν και την κοπάνησαν κακήν κακώς σπέρνοντας τον όλεθρο στο διάβα τους….
Είμαστε «γνήσιοι» απόγονοι του Λεωνίδα….Εκείνος πολεμούσε υπό την «σκιά» των Περσικών βελών, εμείς γευματίζουμε στη σκιά μετά των Αγοραίων βδελλών….
2.Η Βούλα που έτρεχε πολύ πότε θα σταματήσει τις πολιτικές περιπλανήσεις, ρε γαμώτο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου