Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Άρχισαν τα όργανα... με την παραίτηση Ψυχάρη από τη ΝΔ


 

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή την ώρα οι δύο ονομαστικές ψηφοφορίες για την τροπολογία που εξαιρεί τον ΕΝΦΙΑ και τον φόρο εισοδήματος από τη ρύθμιση της ρύθμισης οφειλών σε 100 δόσεις, καθώς και για τη ρύθμιση των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων. Την παραίτηση του από βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας υπέβαλε ο Ανδρέας Ψυχάρης, αφού πρώτα όμως υπερψήφισε την επίμαχη τροπολογία.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «έπειτα από προβληματισμό μηνών διαπίστωσα ότι δεν αξίζει να υπηρετείς ένα πολιτικό σύστημα που αδυνατεί να συνεννοηθεί ακόμα και για τα αυτονόητα». Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν προτίθεται να κρατήσει την έδρα του ως ανεξάρτητος.
Την ονομαστική ψηφοφορία επί της ρύθμισης για τον ΕΝΦΙΑ ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Απαντώντας τα κόμματα της συμπολίτευσης ζήτησαν ονομαστική ψηφοφορία επί της τροπολογίας για τη ρύθμιση των επιχειρηματικών «κόκκινων» δανείων.

Η παραίτηση Ψυχάρη έρχεται μετά από τη θύελλα αντιδράσεων που ξέσπασαν με την απόφαση της κυβέρνησης να αποσύρει τη διάταξη που όριζε ότι ΕΝΦΙΑ και φόρος εισοδήματος θα μπορούσαν να ρυθμιστούν  μέσω των 100 δόσεων. Οι αντιδράσεις που ξεκίνησαν από την αντιπολίτευση, σύντομα ενισχύθηκαν με αυτές από το συγκυβερνησιακό στρατόπεδο. Ο Απόστολος Κακλαμάνης δήλωσε χθες ότι δεν θα ψηφίσει την επίμαχη τροπολογία, ενοχλημένη δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη, παραιτήσεις ζήτησε ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Βλάχος, ενώ την άποψη ότι η κυβέρνηση πυροβολεί τα πόδια της διατύπωσε ο Γιάννης Μιχελάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου