Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Πήρε Euro, Φόρμουλα και νέες παραγωγές με 5,35 εκατ. ευρώ η ΕΡΤ

Τα στελέχη της δημόσιας τηλεόρασης συνεχίζουν το τελευταίο διάστημα να ολοκληρώνουν συμφωνίες, να εξασφαλίζουν δικαιώματα για αθλητικές μεταδόσεις αλλά και να προχωρούν σε εγκρίσεις για νέες παραγωγές γεμίζοντας σιγά σιγά το «μενού» της ΕΡΤ τόσο για την τρέχουσα όσο και για τις επόμενες τηλεοπτικές σεζόν.

Η δημόσια τηλεόραση εξασφάλισε τα δικαιώματα μετάδοσης του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Euro 2016 (10 Ιουνίου-10 Ιουλίου). Και μάλιστα με σχετικά χαμηλό τίμημα, καθώς η συμφωνία έκλεισε στα 2,7 εκατ. ευρώ, όταν άλλες φορές έφτανε ακόμα και τα 13 εκατ. ευρώ, ενώ επί ΝΕΡΙΤ είχε γίνει πρόταση περίπου με 5,5-6 εκατ. ευρώ και τότε -όπως λέγεται- είχε απορριφθεί.

Η συμφωνία, όμως, περιλαμβάνει και παραχώρηση διαφημιστικού χρόνου από την πλευρά της ΕΡΤ για τη μετάδοση 51 αναμετρήσεων, δυστυχώς χωρίς την παρουσία της εθνικής ομάδας μας που αποκλείστηκε, οι οποίες θα μεταδοθούν και σε υψηλή ευκρίνεια (High Definition).
Παράλληλα, όμως, η διοίκηση της ΕΡΤ εξασφάλισε για την επόμενη τριετία (2016-2018) και την αποκλειστική ελεύθερη μετάδοση των αγώνων της Φόρμουλα 1. Η συμφωνία έκλεισε στα 2,1 εκατ. ευρώ για την τριετία, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες έχει εξασφαλιστεί ισόποσο, αν όχι και μεγαλύτερο, διαφημιστικό πακέτο από την εταιρεία που διέθετε τα δικαιώματα προς την ΕΡΤ.



Πρόκειται βέβαια για το κορυφαίο γεγονός του μηχανοκίνητου αθλητισμού, το οποίο επίσης θα μεταδίδεται και σε υψηλή ευκρίνεια και διαθέτει φανατικό κοινό. Το πρώτο grand prix της φετινής χρονιάς θα μεταδοθεί μεθαύριο (20/3) στις 14.00 από την ΕΡΤ2 και την ΕΡΤ HD.

Η ΕΡΤ διαθέτει επίσης και μεταδίδει ήδη από χθες αποκλειστικά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου από το Πόρτλαντ που θα ολοκληρωθεί μεθαύριο, αλλά και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου στο Αμστερνταμ (6-10 Ιουλίου), καθώς και τα meeting Στίβου DIAMOND LEAGUE 2016.

Το αθλητικό της μενού συμπληρώνεται βέβαια με τις αναμετρήσεις του Τσάμπιονς Λιγκ από την προημιτελική φάση μέχρι και τον τελικό, τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ, τα play-offs αλλά και το Final Four της Ευρωλίγκας, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καλλιτεχνικού Πατινάζ, καθώς και το κορυφαίο αθλητικό γεγονός για το 2016, τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Με νέες αποφάσεις του όμως το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ, έπειτα από τις σχετικές εισηγήσεις του Λάμπη Ταγματάρχη (διευθύνων σύμβουλος), προχώρησε και σε ακόμη ένα πακέτο εγκρίσεων για έξι νέες παραγωγές. Πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά πακέτο εγκρίσεων με ένα καθημερινό πεντάλεπτο και πέντε εβδομαδιαίες παραγωγές διάρκειας 30 έως και 54 λεπτών με συνολικό κόστος 551.274,2 ευρώ (πλέον ΦΠΑ) που θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό της ΕΡΤ για το 2016.

Εγκρίθηκε λοιπόν εβδομαδιαία εκπομπή με τίτλο «Ο ποδηλάτης του κόσμου», 16 επεισόδια 30λεπτης διάρκειας με κόστος 5.279 ευρώ και συνολικό 84.464 ευρώ από την εταιρεία «Τεχνολύσεις Computers Κατσαβός Γεώργιος και Σία Ε.Ε.».

Το Δ.Σ. της ΕΡΤ ανέθεσε την εκτέλεση παραγωγής καθημερινής εκπομπής, 90 επεισοδίων, πεντάλεπτης το καθένα, με τίτλο «Thesstory» στην εταιρεία «Desproduction Ι.Κ.Ε.- Οπτικοακουστικές Παραγωγές», έναντι 257,88 ευρώ ανά επεισόδιο και συνολικά 23.209,2 ευρώ.

Εγκρίθηκε επίσης η εκπομπή «Φωτεινά μονοπάτια», 12 επεισόδια διάρκειας 54 λεπτών έκαστο, της εταιρείας «Φ. Σπυρόγλου - Ε. Τριβήλος και Σία Ε.Ε., Studio Sigma - Τηλεοπτικές Παραγωγές», με 12.100 ευρώ ανά επεισόδιο και συνολικά 145.200,00 ευρώ. Αλλά και η παραγωγή εβδομαδιαίας εκπομπής, 13 επεισοδίων, διάρκειας 30 λεπτών έκαστο, με τίτλο «ΑnimΕΡΤ» στην εταιρεία «Πλατφόρμα - Διοργάνωση Πολιτιστικών Εκδηλώσεων και Προαγωγή Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Α.Ε. Αστικού Πολιτισμού» (διακριτικός τίτλος «Πλατφόρμα - Εταιρεία Αστικού Πολιτισμού»), με 8.016 ευρώ το επεισόδιο και συνολικά 104.208 ευρώ.

«Πράσινο φως» έδωσε το Δ.Σ. της ΕΡΤ και για την εβδομαδιαία εκπομπή «Βιβλιοθήκες της Αθήνας», 13 επεισόδια διάρκειας 45 λεπτών το καθένα από την εταιρεία «Ηχος και Εικόνα ΜΟΝ ΕΠΕ», με 5.529 ευρώ το επεισόδιο και συνολικά 71.877 ευρώ.

Αλλά ενέκρινε και την παραγωγή εβδομαδιαίας εκπομπής, 12 επεισοδίων, διάρκειας 30 λεπτών έκαστο, με τίτλο «Πύργος Αθηνών» στην ατομική επιχείρηση «Κinemax» του Παναγιώτη Κέκα με 10.193 ευρώ το επεισόδιο και συνολικά 122.316 ευρώ. Κάπως… ακριβή παραγωγή πάντως και μάλιστα για ημίωρα επεισόδια ενώ και πάλι παραβιάζεται το «ταβάνι» των 8.500 ευρώ ανά παραγωγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου