Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Η αυταπάτη της ημέρας του Μιχάλη Αλεξανδρίδη Διευθυντή των εφημερίδων ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Εντάξει, ρε παιδιά, μην κάνετε έτσι. Είχαν μία αυταπάτη πως οι δανειστές μας θα έβλεπαν τον Βαρουφάκη και θα φοβούνταν, με αποτέλεσμα να μας χαρίσουν τα χρέη και να σπρώξουν στην αγορά τζάμπα χρήμα, επειδή έτσι.

Και ακόμη μία αυταπάτη, ότι, αν δεν μας έκαναν τη χάρη οι δυτικοί, θα μας έδιναν ζεστό χρήμα οι Ρώσοι και οι Κινέζοι και τζάμπα πετρέλαιο ο Τσάβες και ο Μαδούρο.

Άντε και μία τελευταία, ότι με τις συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων στις πλατείες και με τους προπηλακισμούς των πολιτικών αντιπάλων τους, τις κρεμάλες, τους… πσόφους και τα… Γουδηά θα αποκαθίσταντο η ανεξαρτησία και η δημοκρατία στη χώρα μας, στα πρότυπα των παραδιπλανών που συνταράσσονταν εκείνα τα χρόνια από την αραβική άνοιξη.

Τα όνειρα και οι προσδοκίες μπορεί να τσακίστηκαν στη σκληρή πραγματικότητα, αλλά αυτό ουδόλως ενόχλησε τούς για πρώτη φορά αυταπατημένους στην κυβέρνηση, καθώς με όλη αυτήν την καλλιέργεια ελπίδων κατάφεραν να κερδίσουν το… γκουβέρνο.

Αφού στρογγυλοκάθισαν στις αναπαυτικές πολυθρόνες της εξουσίας, τους καλοάρεσε και πλέον βάλθηκαν να προσγειωθούν σε πιο γήινες προσεγγίσεις και σε ρεαλιστικούς στόχους.

Πλέον κάθε μέρα αποκηρύσσουν και μία δέσμευσή τους, εγκαταλείπουν κάποια υπόσχεσή τους και διαλύουν μία αυταπάτη που είχαν.


Προχθές διαλύθηκε η αυταπάτη ότι θα γκρεμίσουν τα αμερικανικά ενεργειακά σχέδια και θα αποκομίσουν οφέλη για τη χώρα παίζοντας το παιχνίδι των ρωσικών συμφερόντων στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. (Ακόμη βουίζουν στα αυτιά μου οι αναφορές Τσίπρα, Κοτζιά και Λαφαζάνη για νέο αγωγό μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου, για προκαταβολή 5 δισ. ευρώ έναντι μελλοντικών κερδών και άλλα όμορφα). Η διάλυση της εν λόγω αυταπάτης έφερε τον Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη να εγκαινιάζει τον ΤΑΡ (που είχε καταγγείλει και καταψηφίσει ως αντιπολίτευση) μιλώντας για “τεράστια οφέλη στη χώρα”.

Χθες ήταν η σειρά αθέτησης των υποσχέσεων προς τους χαμηλοσυνταξιούχους στο βωμό των τελευταίων συνοδευτικών της επιζητούμενης αξιολόγησης. Εκεί όπου οι αφελείς ψηφοφόροι των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ περίμεναν τη 13η σύνταξη και την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, πληροφορήθηκαν την κατάργηση του ΕΚΑΣ και μάλιστα αναδρομικά και την επιστροφή των ποσών που δόθηκαν…

Αυτά τη χθεσινή ημέρα. Σήμερα θα έχουμε κάτι άλλο. Όπως και αύριο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου