Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Συνεδριάζει κεκλεισμένων των θυρών η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ


Συνεδριάζει κεκλεισμένων των θυρών η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-Ανοίγει τα χαρτιά του ο Τσίπρας
Στον απόηχο των «καυτών» επαφών του υπουργού Οικονομικών με τους δανειστές για το κλείσιμο της αξιολόγησης συνεδριάζει -κεκλεισμένων των θυρών- η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρει το iefimerida.gr τη συνεδρίαση και τις τοποθετήσεις των στελεχών είναι προφανές πως θα μονοπωλήσουν οι πτυχές του επερχόμενου συμβιβασμού. Ο χρόνος μετράει πια ανάποδα, η κυβέρνηση στο κρίσιμο δεκαήμερο που μεσολαβεί μέχρι το Εurogroup της 20ης Φεβρουαρίου καλείται να κάνει γενναιόδωρες υποχωρήσεις με πρώτη όλων την προληπτική νομοθέτηση μέτρων για μετά το 2018.

Επ’ αυτού αναμένονται με ενδιαφέρον οι θέσεις που θα εκφράσουν οι «53», όπως και οι υπόλοιπες τάσεις που όλες αυτές τις μέρες ζυμώνονται συνεχώς. Αν και σε γενικές γραμμές το κλίμα μέσα στο κόμμα- παρά τον προβληματισμό- είναι ότι μπορούμε να σηκώσουμε κάποια μέτρα «αν δεν είναι αναξιοπρεπή».

Ο Τσίπρας ανοίγει τα χαρτιά του

Ο πρωθυπουργός θα ανοίξει με ομιλία του τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής και αναμένεται να διαβεβαιώσει πως η αξιολόγηση θα κλείσει και ότι από κει και πέρα η κυβέρνηση θα έχει μπροστά της το χρόνο για να εφαρμόσει αριστερή πολιτική, υπέρ των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων.


Και ο Τσακαλώτος στην ΚΕ

Όλα τα φώτα τέλος θα στραφούν και στον υπουργό Οικονομικών καθώς ο κ. Τσακαλώτος θα έχει επιστρέψει από το μαραθώνιο επαφών που πραγματοποίησε εκτός Αθηνών και θα ενημερώσει κυβέρνηση και κόμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου