Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Επιτέλους συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση για τα επαγγελματικά δικαιώματα των Μηχανικών ΤΕΙ


Ύστερα από τρεις αναβολές συζητήθηκε την Πέμπτη 30 Μαρτίου, η επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κου Β. Κεγκέρογλου, προς τον Υπουργό Παιδείας, κ. Κ. Γαβρόγλου, για τα επαγγελματικά δικαιώματα των Πτυχιούχων Τ.Ε.Ι.

Ο Υπουργός δήλωσε ότι από τα περίπου 400 Τμήματα των Α.Ε.Ι (Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι), τα 195, δηλαδή σχεδόν μισά δεν έχουν επαγγελματικά δικαιώματα ή προσόντα. Από αυτά προτάσεις προς το Υπουργείο έχουν κατατεθεί μόνο από τα 150.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον Υπουργό στην κοινή πρόταση που έχει κατατεθεί από Τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών των Τ.Ε.Ι, εξαίροντας το γεγονός ότι τα Τμήματα αυτά κάθισαν σε ένα τραπέζι και κατέληξαν σε μια κοινή πρόταση για τα επαγγελματικά δικαιώματά των Πτυχιούχων τους, συμπληρώνοντας επίσης ότι το ίδιο έκαναν και πάρα πολλά άλλα τμήματα.
Ο κ. Κεγκέρογλου στη δευτερολογία του αναφέρθηκε στην πρόταση σχεδίου νόμου της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, την οποία κατέθεσε στα πρακτικά, δηλώνοντας ότι είναι μια πολύ καλή πρόταση, την οποία θα πρέπει να αξιοποιήσει το Υπουργείο.

Αναφερόμενος στην πρόταση σχεδίου νόμου της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, ο κ. Γαβρόγλου δήλωσε ότι η πρόταση και η προεργασία που έχει κάνει η Ε.Ε.Τ.Ε.Μ αποτελεί μια εξαιρετική “δουλειά”.


Ο Υπουργός δήλωσε επίσης ότι, πριν τη νομοθέτηση των επαγγελματικών δικαιωμάτων, θα προηγηθεί η σύγκριση των προτάσεων των Τμημάτων με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, από την Επιτροπή που έχει συσταθεί.
Παρατηρώντας κανείς τη συζήτηση, διαπιστώνει ότι η στάση του Υπουργού συνοψίζεται στο «καθίστε εσείς, βρείτε μια λύση και αυτή τη λύση, θα κάνω το παν να την περάσουμε από τη Βουλή». Δηλαδή ο Υπουργός δηλώνει, σχεδόν, ότι δεν έχει ουδεμία ευθύνη για το συγκεκριμένο θέμα.
Η Ε.Ε.Τ.Ε.Μ περιμένει άμεσα τη συνάντηση που έχει ζητήσει από τον Υπουργό, προκειμένου αυτός να τοποθετηθεί στο σχέδιο νόμου που του έχει κατατεθεί.
Όλα τα άλλα είναι απλές υπεκφυγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου