Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Λουκέτο στη ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου - Σήμερα εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα της ΕΥΑΘ

Λουκέτο στη ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου - Σήμερα εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα της ΕΥΑΘΑνησυχία ότι «θα προκύψει το απόλυτο χάος» αν εφαρμοστεί η απόφαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για σφράγιση, από σήμερα, της Μονάδας Καθαρισμού Υγρών Αποβλήτων (ΜΚΑ) στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου (ΒΙΠΕΘ) στη Θεσσαλονίκη, εκφράζουν οι βιομήχανοι της Βόρειας Ελλάδας.

Κατόπιν ελέγχων των υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο τελικό επεξεργασμένο υγρό που διοχετεύεται στον Θερμαϊκό Κόλπο από τη ΜΚΑ, διαπιστώθηκαν κάποια προβλήματα. Τότε αποφασίστηκε να γίνουν κάποια έργα επέκτασης της ΜΚΑ, ώστε να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα. Οι εργασίες όντως ξεκίνησαν κι ολοκληρώθηκαν, αλλά απομένει να υπογραφούν κάποια έγγραφα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Thessnews οι εργασίες επισκευής και ανασυγκρότησης της ΜΚΑ ως μέρος της συμφωνίας του 2013 έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και απομένει η δοκιμαστική λειτουργίας της μονάδας για τους επόμενους μήνες έτσι ώστε  να ελεγχθεί πλήρως η σωστή λειτουργία της μονάδας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Γιουτίκας μιλώντας στην Thessnews για το θέμα, επισήμανε πως πρόκειται για μια ειλημμένη απόφαση της Περιφέρειας, που είχε κοινοποιηθεί  εδώ και καιρό στους εμπλεκόμενος φορείς. «Είναι αποκλειστικά ζήτημα της ΕΥΑΘ, που δεν έχει υποβάλλει τα απαραίτητα έγγραφα ώστε να αναλάβει τη διαχείριση της ΜΚΑ της ΒΙΠΕ», εξηγεί ο κ. Γιουτίκας.


Την ίδια ώρα η ΕΥΑΘ έχει καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόφασης σφράγισης της ΜΚΑ, με την υπόθεση να εκδικάζεται σήμερα στις 09.00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου