Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Η Ελλάδα Κολομβία, ο Τσίπρας Εσκομπάρ!( Τάσος Παππάς)


Ευάγγελος Βενιζέλος
Ξεπέρασε τον εαυτό του, την προπαγάνδα των μηχανισμών της διαπλοκής, άφησε τη Δεξιά πολύ πίσω να αγκομαχά και να τρώει τη σκόνη του.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγ. Βενιζέλος έγραψε Ιστορία.

Τόσο βαριές και τέτοιας έκτασης κατηγορίες κατά της κυβέρνησης δεν έχει εκστομίσει ούτε ο Αδωνις Γεωργιάδης ούτε ο Θόδωρος Πάγκαλος.

Δεν το έχει κάνει η Δεξιά για το ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του ‘70, δεν το έχει κάνει το ΠΑΣΟΚ για τη Δεξιά και την Αριστερά το 1989.

Σύμφωνα με την ανάλυσή του, η χώρα με ευθύνη της κυβέρνησης βρίσκεται στο έλεος συμμοριών, του βαθέος κράτους, της διάχυτης βίας και του οργανωμένου εγκλήματος.

Χειραγωγείται η Δικαιοσύνη και έχουν μπει στο στόχαστρο η εκπαίδευση, η δημόσια διοίκηση και η τοπική αυτοδιοίκηση.


Για τις ένοπλες δυνάμεις δεν υπάρχει ακόμη κάποια καταγγελία, ίσως γιατί εκεί τα πράγματα είναι πιο ζόρικα για τους επίορκους συριζαίους.

Μέσα σε δύο χρόνια και μερικούς μήνες ήρθαν τα πάνω κάτω. Ο Ευάγγ. Βενιζέλος και ο Αντ. Σαμαράς παρέδωσαν μια χώρα υπόδειγμα και η φαυλεπίφαυλη κυβέρνηση του εθνικολαϊκισμού προσπαθεί να τη μετατρέψει σε Κολομβία.

Νέο κακό πρότυπο λοιπόν. Ποια Βενεζουέλα και πράσινα άλογα. Ποια Βόρεια Κορέα και τρίχες κατσαρές. Κολομβία.
Και ο Τσίπρας; Μήπως Πάμπλο Εσκομπάρ; Θα δείξει.

Ο τέως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τους συντρόφους του στη Δημοκρατική Συμπαράταξη να αφήσουν τις ίσες αποστάσεις, να μη δίνουν την εντύπωση ότι προτιμούν τον ΣΥΡΙΖΑ για συνομιλητή και τους ζήτησε να συμβάλουν με κάθε μέσο στη μάχη για τη συντριβή του γιατί απειλούνται η δημοκρατία, τα ιερά και τα όσια του έθνους.

Για να αναδειχτεί μια άλλη κυβέρνηση προοδευτικού προσανατολισμού (προφανώς με κορμό τη Ν.Δ., αφού ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει συντριβεί), στην οποία όμως θα κληθεί να συμμετάσχει και ο ηττημένος ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να μπορεί να καθορίσει τις εξελίξεις.

Συγγνώμη, αλλά δυσκολεύομαι να παρακολουθήσω το σκεπτικό ενός κατά τ’ άλλα ευφυούς ανθρώπου.

Προσπαθώ να εντοπίσω κάποιο ίχνος σοβαρής και ψύχραιμης προσέγγισης, αλλά δεν το βρίσκω.

Ισως να μη διαθέτω τα απαραίτητα γνωστικά εργαλεία. Προκύπτουν ορισμένα εύλογα ερωτήματα: Γιατί να κληθεί να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας ένα κόμμα που ευθύνεται για όλα τα παραπάνω;

Σε ποιο επίπεδο θα βοηθήσουν τη χώρα αυτοί που ενθάρρυναν τη δράση συμμοριών, εγκατέστησαν βαθύ κράτος, χειραγώγησαν τη Δικαιοσύνη, εκβίασαν και δημιούργησαν συνθήκες που παραπέμπουν στην Κολομβία;

Αν ισχύουν αυτά, τότε η θέση τους δεν είναι στην κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, αλλά στο Ειδικό Δικαστήριο με την κατηγορία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και φυσικά το κόμμα πρέπει να τεθεί εκτός νόμου.

Και κάτι ακόμη: Ενοχοι είναι και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί που συγχρωτίζονται, συνομιλούν, διαπραγματεύονται με τα τσακάλια και το τελευταίο διάστημα δεν διστάζουν να δίνουν συγχαρητήρια στον αρχηγό της συμμορίας για τις επιδόσεις του.

Μήπως ήρθε η ώρα για μια νέα Νυρεμβέργη;

Ανάγωγα

«Η ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία πρέπει να ανανεωθεί. Πρέπει να σταματήσουμε να θεωρούμε τους εκπροσώπους του Κέντρου προδότες και τους αριστερούς τρελούς», δήλωσε ο Πιερ Μοσκοβισί. Το ότι θεωρείτε τρελούς τους αριστερούς το ξέρουμε. Αλλά ότι οι εκπρόσωποι του Κέντρου είναι προδότες δεν έχουμε ακούσει να το λέτε ούτε εσείς ούτε οι όμοιοί σας. Μια χαρά συνεργαστήκατε και συνεχίζετε να συνεργάζεστε μαζί τους. Εδώ δεν έχετε πρόβλημα να συγκατοικείτε με τη Δεξιά, το Κέντρο σάς μάρανε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου