Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

Simple Minds

Αποτέλεσμα εικόνας για simple mindsΤο Simple Minds είναι ένα σκωτσέζικο ροκ συγκρότημα που σχηματίστηκε στη Γλασκώβη το 1977. Η πιο επιτυχημένη στο εμπόριο σκωτσέζικη μπάντα της δεκαετίας του '80, έχουν πετύχει πέντε UK number one albums κατά τη διάρκεια της καριέρας τους και έχουν πουλήσει πάνω από 60 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως.  Παρά τις διάφορες αλλαγές στο προσωπικό, συνεχίζουν να καταγράφουν και να περιοδεύουν.

Το συγκρότημα σημείωσε μια σειρά από χτυπήματα singles, που έγιναν γνωστά σε διεθνές επίπεδο για το hit τους " Do not You (Forget About Me) "του 1985, από το soundtrack της ταινίας The Breakfast Club . Οι άλλες πιο σημαντικές επιτυχίες τους είναι οι " Alive and Kicking "  και " Belfast Child " . Το 2016, κέρδισαν το βραβείο Ivor Novello της Βρετανικής Ακαδημίας για την εξαιρετική συλλογή τραγουδιών.

Ο πυρήνας της μπάντας είναι τα δύο εναπομείναντα ιδρυτικά μέλη - Jim Kerr (φωνητικά, τραγούδι) και Charlie Burchill (κιθάρες, πληκτρολόγια μετά το 1990, άλλα όργανα, τραγούδια). Τα άλλα μέλη της μπάντας είναι ο Andy Gillespie (πληκτρολόγια), ο τύμπανος Mel Gaynor (ο οποίος πρώτος εντάχθηκε στη μπάντα το 1982) και ο Ged Grimes (μπάσο κιθάρας). Πρώην μέλη περιλαμβάνουν τον κιθαρίστα Derek Forbes , τον ντράμερ Brian McGee και τον πληκτρολόγιο Mick MacNeil .
Τον Ιανουάριο του 1978, ο Simple Minds στρατολόγησε τον Duncan Barnwell ως δεύτερο κιθαρίστα (επιτρέποντας μια προαιρετική σύνθεση δύο κιθάρων ενώ παράλληλα επέτρεψε στον Burchill να παίξει βιολί).

Εν τω μεταξύ, ο Kerr είχε εγκαταλείψει τα πληκτρολόγια για να επικεντρωθεί εξ ολοκλήρου στα φωνητικά. Τον Μάρτιο του 1978, ο Kerr, ο Burchill, ο Donald, ο Barnwell και ο McGee προσχώρησαν από τον πληρεξούσιο πληκτρολογίου Barra- Morn MacNeil . Η μπάντα καθιέρωσε γρήγορα μια φήμη ως μια συναρπαστική ζωντανή πράξη (συνήθως σε πλήρη μακιγιάζ) και κέρδισε μια συμφωνία διαχείρισης με τον Bruce Findlay, ιδιοκτήτη της αλυσίδας καταστημάτων ρεκόρ Bruce's Records. Η Findlay επίσης διέθετε το Zoom Records (θυγατρική της ετικέτας Arista Records ) και χρησιμοποίησε τη θέση του για να υπογράψει το Simple Minds στην Arista. Μέχρι τις αρχές του 1980, ο Findlay θα είχε γίνει ο διευθυντής πλήρους απασχόλησης της μπάντας μέσω της σχολικής διαχείρισης της εταιρείας του.
Αποτέλεσμα εικόνας για simple minds
Το συγκρότημα της μπάντας δεν εγκαταστάθηκε μέχρι τα τέλη του 1978. Ο Tony Donald εγκατέλειψε τον Απρίλιο του 1978, πριν καταγραφεί η πρώτη demo ταινία Simple Minds (αργότερα έγινε τεχνικός κιθάρας του Burchill). Αντικαταστάθηκε από τον φίλο του Duncan Barnwell Derek Forbes (πρώην μπάσο με το The Subs). Τον Νοέμβριο του 1978, ο Barnwell κλήθηκε να φύγει. Το υπόλοιπο quintet των Kerr, Burchill, MacNeil, Forbes και McGee - που γενικά θεωρήθηκε ως η πρώτη σοβαρή σειρά Simple Minds - άρχισε να προετοιμάζει το σύνολο των Kerr / Burchill-γραπτών τραγουδιών που εμφανίζονται στο άλμπουμ τους.

"Life in a Day"
Το πρώτο άλμπουμ Simple Minds, η ζωή σε μια μέρα , παρήχθη από τον John Leckie και κυκλοφόρησε από τον Arista τον Απρίλιο του 1979. Το κομμάτι τίτλου "Life in a Day" κυκλοφόρησε ως το πρώτο single του Simple Minds και έφθασε στο Νο 62 στο Ηνωμένο Βασίλειο Gallup charts, με το άλμπουμ να φτάνει το Νο. 30 στα γραφήματα LP. Το επόμενο single ("Chelsea Girl") απέτυχε να γράψει. Κατά την προετοιμασία ιδεών για το επόμενο ρεκόρ, έπαιξαν μια θέση υποστήριξης για το περιοδικό , μετά από την οποία επέστρεψαν στο στούντιο με τον Leckie να δουλεύει σε νέο υλικό.
Έχοντας παραδώσει τα μυστικά μας είναι τα ίδια με τη Chrysalis, τα Simple Minds βρήκαν τον εαυτό τους παγιδευμένο στην πολιτική δισκογραφικών εταιρειών ενώ η Chrysalis, η EMI και άλλες εταιρείες προσπάθησαν να συγχωνευτούν μεταξύ τους. Αρχικά για κυκλοφορία στα τέλη του 1999, το άλμπουμ παρέμεινε ανούσιος αφού η μπάντα βυθίστηκε σε αγωγές με τον Chrysalis.
 Το 2000, η ​​κατάσταση έγινε ακόμα πιο περίπλοκη όταν τα μυστικά μας είναι τα ίδια διέρρευσαν στο διαδίκτυο. Απογοητευμένοι με την αποτυχία της ετικέτας τους να επιλύσουν τα προβλήματα, και με δυναμική και πιθανή απώλεια πωλήσεων άλμπουμ, το συγκρότημα έμεινε για άλλη μια φορά σε παύση.
Ο Eddie Duffy, ο Mark Taylor και ο Mark Kerr προχώρησαν σε άλλα έργα. Jim Kerr μετακόμισε στη Σικελία και πήρε μια μερικής απασχόλησης σταδιοδρομία ως ξενοδόχος, αν και τόσο ο ίδιος όσο και Burchill συνέχισαν να εργάζονται από κοινού για διάφορα επιχειρηματικά συμφέροντα και κράτησε την ιδέα της μπάντας ζωντανό
Διανθίζονται με Simple Minds δραστηριότητα, Jim Kerr ηχογράφησε και κυκλοφόρησε το πρώτο σόλο άλμπουμ του Lostboy! AKA Jim Kerr , στις 17 Μαΐου 2010, υπό την επωνυμία "Lostboy! Εξηγώντας το όνομα του έργου και το ήθος, σχολίασε «δεν ήθελα να ξεκινήσετε μια νέα μπάντα. Μου αρέσει μπάντα μου ... και δεν ήθελα ένα σημείο κενό Jim Kerr σόλο άλμπουμ είτε».

Μια Lostboy! -ημερομηνία ευρωπαϊκής περιοδείας που ακολουθείται 18-31 Μαΐου 2010. Τον Αύγουστο του 2010 Lostboy! AKA ξεκίνησε μια 12-ημερομηνία περιοδεία «Electroset Radio» για διάφορους ευρωπαϊκούς ραδιοφωνικούς σταθμούς / Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά η μπάντα έπαιξε μόνο 4 ημερομηνίες στη Γερμανία και την Ισπανία.
Μια νέα Lostboy AKA! 25-ημέρα «Electroset» (Ευρωπαϊκή) περιοδεία (το τρίτο) (που χαρακτηρίζει Simon Hayward και η Σάρα Μπράουν) είχε προγραμματιστεί από Οκτώβριος 18 - Δεκέμβριος 3 2010, αλλά η μπάντα είχε παίξει μόνο εννέα παραστάσεις, όταν το υπόλοιπο της περιοδείας ακυρώθηκε μετά την απόδοση στις 13 Νοεμβρίου 2010 στο Δουβλίνο , Ιρλανδία, επειδή η μητέρα του Kerr είχε αρρωστήσει με υποτροπή του καρκίνου.
Στις 11 Νοεμβρίου 2016, Simple Minds κυκλοφόρησε Ακουστική που καταγράφηκε με το νέο line-up κατά τη διάρκεια Καλοκαίρι 2016  και το οποίο χαρακτήρισε ακουστική εκ νέου ηχογραφήσεις των τραγουδιών που καλύπτουν την καριέρα τους. Στο πρώτο single, το 1982 το "Promised You A Miracle", η μπάντα ενώνονται με τους συναδέλφους Scot KT Tunstall .
 Το 2-δίσκος βινυλίου έκδοση του άλμπουμ κυκλοφόρησε στις 25 Νοεμβρίου το 2016, συμπεριλαμβανομένων 3 επιπλέον κομμάτια: «Stand By Love», «Speed αγάπη σου σε μένα» και «φως ταξιδεύει».

Στις 16 Νοεμβρίου το 2016, Simple Minds δόθηκε η Forth Βραβείο Απόδοσης κατά την τελετή Radio Forth βραβεία στο Εδιμβούργο.

Από το Σεπτέμβριο του 2014 οι Simple Minds εργάζεται πάνω σε νέο υλικό, το οποίο περιελάμβανε τα τραγούδια "Fireball"  και "A Silent φιλί" [nb 2] . Η νέα έκδοση αναμένεται το 2017. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου