Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Χωρίς debate και προεκλογική δραστηριότητα ο 2ος γύρος για την ηγεσία του νέου φορέα την Κυριακή


Gennimata_Androulakis
Τρίπτυχο στήριξης στη Γεννηματά από Ραγκούση,Ιωακειμίδη,Τούντα
Ανδρουλάκη στηρίζει ο Μανιάτης.

Πρόωρο τέλος στον προεκλογικό αγώνα των δύο υποψηφίων έθεσαν τα τραγικά γεγονότα στη Δυτική Αττική, που στοίχησαν τη ζωή σε δεκαέξι ανθρώπους.

Με απόφαση της επιτροπής Αλιβιζάτου,  και σε συνεννόηση  με τους δύο υποψηφίους, Γεννηματά και Ανδρουλάκη ανεστάλη η δράση των υποψηφίων, ενώ ματαιώθηκε και το debate  που είχε προγραμματιστεί για σήμερα Παρασκευή. Πριν από την απόφαση της επιτροπής και οι δύο υποψήφιοι με δημόσια δήλωσή τους είχαν εκδηλώσει τη βούληση να αναστείλουν τη δράση τους σε ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων.

Μάλιστα η Φώφη Γεννηματά και ο Νίκος Ανδρουλάκης επισκέφτηκαν την Τετάρτη, μαζί, τις πληγείσες από την πλημμύρα περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Ωστόσο, η ματαίωση του debate, χωρίς την αναβολή των εκλογών προκάλεσε γκρίνιες και αντιδράσεις, ενώ υπήρξαν και αιχμές κατά του καθηγητή Ν. Αλιβιζάτου, καθώς θεωρήθηκε ότι αυτή ενισχύει εμμέσως την υποψηφιότητα Γεννηματά.

Από την  πλευρά Ανδρουλάκη υποστηρίζεται ότι ο ευρωβουλευτής του ΠαΣοΚ, τηλεφώνησε πρώτος στον Ν.Αλιβιζάτο και του επεσήμανε την ανάγκη να αναβληθεί η προγραμματισμένη για την Παρασκευή τηλεμαχία, αλλά να πραγματοποιηθεί το Σάββατο. Ζήτησε επίσης, την αναβολή των εκλογών κάτι που δεν έγινε αποδεκτό.


Η απόδοση ευθυνών στον καθηγητή Αλιβιζάτο προκάλεσε ενόχληση στους κόλπους της επιτροπής και ορισμενα μέλη της  επισημαίνουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται να εμφανιστεί ότι δεν είναι αμερόληπτος, αυτό έγινε και με την υπόθεση της εξ αποστάσεως ψηφοφορίας. Αναφέρουν, επίσης ότι ο κ. Αλιβιζάτος δεν είχε αντίρρηση να πραγματοποιηθεί το debate το Σάββατο. Σημειώνουν, όμως ότι η απόφαση να μην κάνει δεκτή την πρόταση για την αναβολή των εκλογών ελήφθη με γνώμονα την διαφύλαξη της διαδικασίας.  Και τούτο- όπως αναφέρουν-,«αν ο κ. Αλιβιζάτος δεχόταν την αναβολή οι εκλογές θα γινόταν στις 10 Δεκεμβρίου», καθώς στις 26 και 3 Δεκεμβρίου γίνονται οι εκλογές των δικηγορικών συλλόγων κάτι που θα δημιουργούσε ζήτημα σε περίπου 250 μέλη των εφορευτικών επιτροπών»

ΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ Α’ ΓΥΡΟΥ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Τα τελικά αποτελέσματα του α’ γύρου στις εκλογές της Κεντροαριστεράς ανήρτησε η επιτροπή Διαδικασιών και Δεοντολογίας του καθηγητή Ν. Αλιβιζάτου.

Με ενσωματωμένο το 100% (878 εκλογικά τμήματα), οι υποψήφιοι έλαβαν:

Γεννηματά 86.330 (41,27%)
Ανδρουλάκης: 51.736 (24,73%)
Καμίνης: 28.581 (13,66%)
Θεοδωράκης: 22.870 (10,93%)
Μανιάτης: 9.452 (4,525)
Ραγκούσης: 5.084 (2,43%)
Γάτσιος: 3.579 (1,71%)
Πόντας: 1.131 (0,54%)
Τζιώτης: 412 (0,20%)’

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου