Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Ενωτικό κλίμα και ποικίλες απόψεις στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής


Κίνημα Αλλαγής
Αργά το βράδυ του Σαββάτου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του ιδρυτικού συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής, οι οποίες κορυφώθηκαν με την ομιλία της επικεφαλής Φώφης Γεννηματά.

Στο τέλος του συνεδρίου παρουσιάστηκε το νέο έμβλημα του Κινήματος Αλλαγής, με το ρόδο που συμβολίσει τις αξίες και τις παρακαταθήκες της Δημοκρατικής παράταξης και σηματοδοτεί το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της παράταξης.

Λίγο νωρίτερα, είχαν τεθεί σε ψηφοφορία και είχαν εγκριθεί -με μεγάλη πλειοψηφία- η διακήρυξη, το καταστατικό και το πρόγραμμα του νέου φορέα. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να διευκρινιστούν προτάσεις που αφορούν στον διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας, στην ποσόστωση κατά 1/3 στα όργανα και τα ψηφοδέλτια των φύλων και επιμέρους λεπτομέρειες για θητεία

Παράλληλα, εγκρίθηκε το οργανωτικό σχήμα μεταξύ των οποίων και η σύνθεση της Κεντρικής Επιτροπής. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να οριστούν από τα κόμματα που συμμετέχουν στο Κίνημα Αλλαγής τα πρόσωπα που προτείνουν.

Βεβαίως, το μεγαλύτερο κομμάτι της δεύτερης ημέρας του συνεδρίου περιείχε ομιλίες συνέδρων και κεντρικών στελεχών, ενώ από το απόγευμα του Σαββάτου ξεκίνησαν οι ομιλίες του Ευάγγελου Βενιζέλου και των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου, του Νίκου Ανδρουλάκη, του Γιώργου Καμίνη, του Θανάση Θεοχαρόπουλου και του Σταύρου Θεοδωράκη.


Από τις ομιλίες δεν έλειψαν οι προτάσεις για τη στρατηγική που θα πρέπει να ακολουθήσει ο νέος φορέας αλλά και η σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ.
«Γενικό προσκλητήριο» από Γεννηματά
Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, έκλεισε τις ομιλίες του συνεδρίου, απευθύνοντας μεταξύ άλλων «γενικό προσκλητήριο στα εκατομμύρια των αγνοημένων από κυβέρνηση».

Επίσης, έθεσε το Κίνημα σε εκλογική ετοιμότητα, ενώ σχολίασε τις ομιλίες Δραγασάκη και Μητσοτάκη, λέγοντας ότι «όψιμα, μετά από χρόνια, σκέφτηκαν την ανάγκη για συνεργασίες». Έστειλε το μήνυμα ότι «εμείς βαδίζουμε στη δική μας λεωφόρο, έχουμε το δικό μας γαλαξία. Ζητάμε τη δύναμη από τους πολίτες για να επιβάλλουμε τη συνεννόηση».

Η κ. Γεννηματά κατέθεσε τη πολιτική ατζέντα του Κινήματος Αλλαγής από 12+1 κρίσιμα ζητήματα πολιτικής που μπορούν να αποτελέσουν ένα πλαίσιο προοδευτικής προγραμματικής συμφωνίας, ενώ έδωσε απαντήσεις στα σχόλια που ακούστηκαν, υποστηρίζοντας ότι «όλα γίνονται με τη σειρά τους και στην ώρα τους».

Όπως τόνισε η κ. Γεννηματά, σε αυτό το Συνέδριο

Αποφασίζουμε για την νέα ιδεολογική Διακήρυξη, τις βασικές κατευθύνσεις του Προγράμματός μας, τις θέσεις μας για τα Εθνικά Θέματα και την πορεία της Ευρώπης.
Αποφασίζουμε για το νέο Καταστατικό μας, που θα εφαρμοστεί στην πληρότητά του μέχρι το επόμενο Συνέδριό μας.
Αποφασίζουμε για τη συνθετική, αναλογική συγκρότηση της πρώτης Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής.
Αμέσως μετά, συνέχισε η κ. Γεννηματά, προχωρούμε την οργανωτική συγκρότηση:

Με τον νέο Γραμματέα, το ενιαίο πολιτικό κέντρο, με το Πολιτικό Συμβούλιο, την Εκτελεστική Γραμματεία, τους Ενιαίους Τομείς.
Με Ενιαίο Γραφείο και Εκπρόσωπο Τύπου.
Με την ακόμα πιο λειτουργική ενοποίηση των Κ.Ο ΔΗΣΥ και ΠΟΤΑΜΙ με τακτική εβδομαδιαία κοινή συνεδρίαση των συντονιστικών και τακτική μηνιαία κοινή συνεδρίαση των Κ.Ο.
Με την οργανωτική συγκρότηση με ανοιχτές διαδικασίες βάσης του Κινήματος Αλλαγής από κάτω προς τα πάνω αρχίζοντας από το επίπεδο του Δήμου και στη συνέχεια σε επίπεδο νομού. Η νέα Κεντρική Επιτροπή θα εξειδικεύσει και θα αποφασίσει σε ειδική συνεδρίαση της μέχρι τέλος Απριλίου το συγκεκριμένο σχέδιο και το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου