Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

Λευτέρης Τζιόλας: "Μπορεί να υπάρξει ανάκαμψη, με ποιο σχέδιο, ποιες δυνάμεις και πώς;'' (VIDEO) grveniotis.gr

Λευτέρης Τζιόλας: "Μπορεί να υπάρξει ανάκαμψη, με ποιο σχέδιο, ποιες δυνάμεις και πώς;'' (VIDEO)
Ενα σπονδυλωτό πολύπτυχο πρόγραμμα με ορίζοντα 8 ετιας με ιεραρχημένους στόχους για την 1η τετραετία κ τις πρώτες 100 μέρες εκφώνησε σήμερα ο Ελευθέριος ΤΖΙΟΛΑΣ σε μια ομιλία που κράτησε σχεδόν 2 ωρες.


Κεντρικό στόχο έθεσε την Ενότητα στην κοινωνία και την κινητοποίηση για μια πορεία Ανάταξης του Δήμου και την πορεία για την νέα Εποχή. Ανέπτυξε ολόκληρο το πρόγραμμα του για ενα Σύγχρονο Ευρωπαϊκό Δήμο. Μίλησε για μια νέα Διοίκηση με διαφάνεια κ ηλεκτρονική διακυβέρνηση με άμεση ανταπόκριση στα αιτήματα του πολίτη. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη τακτική συνεργασία με τους φορείς της πόλης και μάλιστα μίλησε για συμβουλευτικό όργανο στον Δήμο που περιλαμβάνει φορείς του τόπου μαζί με εξέχουσες προσωπικότητες της πολιτικής κ της κοινωνίας του τόπου. Έβαλε σε πρώτη προτεραιότητα το παγκόσμιο δίκτυο Γρεβενιωτών και μίλησε για ενα διετές συνέδριο γρεβενιωτων μαζί με ενα 4ετες σχέδιο διαφήμισης του νόμου κ των προϊόντων του. Επίσης μεταξύ των άλλων τόνισε την εξοικονόμηση πόρων, για αξιοποίηση προγραμμάτων με συγκεκριμένη οικονομική κοστολόγηση σε κάθε στόχο έναντι άλλων όμορων νομών, που παίρνουν την μερίδα του λέοντος απο τα προγράμματα του ΕΣΠΑ.
Ως ενα απο τους άμεσους στόχους που ενδιαφέρει την πόλη, είπε οτι φυσικό αέριο θα έχει έρθει μέχρι το 2021.
Στο πρόγραμμα του που ειναι 25 πυκνογραμμένων σελίδων με έκταση σε ολα τα θέματα, δεν εχει ξεχαστεί κανένα απο τα νευραλγικά θέματα του νομού. Κοστολόγησε τα πάντα και έθεσε το καθένα σε χρονική ιεράρχηση..
Ως ιδιαίτερες ενότητες που συνδέθηκαν με την ανάπτυξη, την οικονομία & και τις νέες θέσεις εργασίας αναφέρονται συνοπτικά: περιβάλλον, αστική-βιώσιμη-πράσινη πόλη, απασχόληση, κοινωνική πρόνοια, προϊόντα του νόμου & εμπόριο, λίμνη Ιλαρίωνα, γεωπάρκο, ορεινός όγκος, χιονοδρομικό Βασιλιτσας, ενέργεια (σε όλες τις μορφές), πολιτισμός & ιστορία (στην πολη & τα χωριά), οικομουσείο-φύση-εθνικός δρυμός, υδάτινος πλούτος, κτηνοτροφία-αγροτικά προϊόντα-ειδικά αγροδιατροφικά προϊόντα, αξιοποίηση δημοτικής περιουσίας, δάση-βοσκότοποι, περιαστικό δάσος, νεολαία κ πολύπλευρες πρωτοβουλίες και δράσεις της νεολαίας. Όλα τα παραπάνω αναπτύχθηκαν στοχευόμενα και και εξειδικευμένα στα πλαίσια οργάνωσης ενός Δήμου ως στρατηγικού κέντρου συντονισμού για τις δράσεις, τα έργα, την ανασυγκρότηση κ την Ανόρθωση των Γρεβενών. Αυτό είναι το στοίχημα ζωής των Γρεβενών και πάνω σε αυτό το πρόγραμμα πρέπει να υπάρξει γενική συμπαράταξη τόνισε ο κ ΤΖΙΟΛΑΣ σε ενα πολυπληθές ακροατήριο.


https://greveniotis.gr/%CE%B3%CF%81%CE%B5%CE%B2%CE%B5%CE%BD%CE%AC/item/19008-%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%AD%CF%81%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%B6%CE%B9%CF%8C%CE%BB%CE%B1%CF%82

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου