Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Φωτόπουλος σε Μπουτάρη: Μάζεψε τα σκουπίδια σου, και άσε σε άλλους το σχεδιασμό


Μύδρους κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη εξαπολύσει ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Ευθύμιος Φωτόπουλος, με αφορμή τις δηλώσεις του πρώτου περί δημιουργίας εργοστασίου καύσης σκουπιδιών στη Σίνδο.
Ο αντιπεριφερειάρχης, μετά τον πρόεδρο του ΦοΔΣΑ Θεσσαλονίκης Δημήτρη Γαλαμάτη, λέει στο Γιάννη Μπουτάρη ότι δεν είναι δική του δουλειά ο σχεδιασμός των απορριμμάτων στο νομό, πως ο ΠΕΣΔΑ δεν προβλέπει καύση. Του συνιστά, δε, προτού στείλει τα σκουπίδια του σε άλλο δήμο, να μαζέψει τις δικές του στοίβες σκουπιδιών που έχουν κάνει σωρούς στις γειτονιές και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και δυσφημίζοντας την εικόνα της πόλης στους επισκέπτες. «Οι "καθαρές" εξαγγελίες θέλουν και "καθαρές"» λύσεις: Συνεννόηση, συνεργασία, διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς και όχι ... «μακριά από μένα κι όπου θέλει ας είναι!», σημειώνει ο Μίμης Φωτόπουλος.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Μας προξένησαν μεγάλη έκπληξη οι τελευταίες δηλώσεις του Δημάρχου Θεσσαλονίκης για την πρόθεσή του να δημιουργήσει εργοστάσιο καύσης σκουπιδιών στη Σίνδο, καθώς και στη Μαυροράχη και στον Άγιο Αντώνιο. Ποιος, αλήθεια, εξουσιοδοτεί τον κ. Μπουτάρη να αποφασίζει και να εξαγγέλλει μεγαλεπήβολα σχέδια, σε τομείς που ξεπερνούν την αρμοδιότητά του; Πώς είναι δυνατόν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης να στέλνει τα σκουπίδια του Δήμου του σε άλλους Δήμους, χωρίς να προηγηθεί συνεννόηση και διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς;
Να θυμίσουμε στον κ. Μπουτάρη ότι ο περιφερειακός σχεδιασμός διαχείρισης απορριμμάτων δεν προβλέπει καμία εγκατάσταση καύσης σκουπιδιών ούτε στη Σίνδο ούτε κάπου αλλού. Αντιθέτως, έργο ουσίας για τη διαχείριση απορριμμάτων στην ευρύτερη περιοχή είναι το ΣΜΑ Ευκαρπίας, γεγονός που έπρεπε να γνωρίζει ο κ. Μπουτάρης.
Πριν στείλει τα σκουπίδια του σε άλλο Δήμο ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ας φροντίσει πρώτα να τα μαζέψει! Ας μεριμνήσει επιτέλους για τις στοίβες σκουπιδιών που έχουν κάνει σωρούς στις γειτονιές και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και δυσφημίζοντας την εικόνα της πόλης στους επισκέπτες.
Οι «καθαρές» εξαγγελίες θέλουν και «καθαρές» λύσεις: Συνεννόηση, συνεργασία, διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς και όχι ... «μακριά από μένα κι όπου θέλει ας είναι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου