Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

1ο Συνέδριο Ανάδειξης Μαρτυρικών Σημείων με τίτλο «Μαρτυρίες και Μαρτυρικοί Τόποι Ανάδειξη-Αναγνώριση- Καταγραφή-Διεκδίκηση»


1ο Συνέδριο Ανάδειξης Μαρτυρικών Σημείων με τίτλο «Μαρτυρίες και Μαρτυρικοί Τόποι Ανάδειξη-Αναγνώριση- Καταγραφή-Διεκδίκηση»
Το 1ο Συνέδριο Ανάδειξης Μαρτυρικών Σημείων "Μαρτυρίες και Μαρτυρικοί Τόποι - Ανάδειξη | Αναγνώριση | Καταγραφή | Διεκδίκηση" ολοκληρώθηκε σήμερα Σάββατο 25 Ιουνίου στη στέγη Ποντιακού Ελληνισμού στην Κοζάνη.
Συμμετείχαν  πλήθος εισηγητών, καθηγητές, ερευνητές, εκπρόσωποι των τεσσάρων Δήμων της Π.Ε Κοζάνης και εκπρόσωποι των μαρτυρικών τόπων της ευρύτερης περιοχής που παραμένουν άγνωστοι μέχρι σήμερα και που έχουν υποστεί την θηριωδία των γερμανών κατακτητών.
Είναι η πρώτη φορά που οργανωμένα η Αυτοδιοίκηση προχωρά σε μια ενέργεια καταγραφής και παρουσίασης των τόπων που γνώρισαν τις θηριωδίες των ναζιστικών στρατευμάτων την περίοδο του πολέμου στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης.
Στο συνέδριο  βρέθηκε και μίλησε  η Χριστίνα Σταμούλη  εκπρόσωπος της συντονιστικής επιτροπής του Εθνικού Συμβουλίου διεκδίκησης των οφειλών της  Γερμανίας.


IMG_7336


IMG_7330

IMG_7305



IMG_7477

IMG_7537

IMG_7677

IMG_7704

IMG_7728


Νικόλαος Τσιάτας
Πρόεδρος της ΠΟΑΕΑ
Δυτικής Μακεδονίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου