Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016

Συνάντηση Σπίρτζη-ΟΑΣΘ-εργαζομένων-δημάρχων ζητά η ΠΕΔ-ΚΜ


Να πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη συνάντηση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη με την διοίκηση και τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ, αλλά και με τους δημάρχους της περιοχής, με λειτουργούσες τις συγκοινωνίες στην πόλη, ζητά το διοικητικό συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ). 
Μια τέτοια συνάντηση, όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ Λάζαρος Κυρίζογλου, θα συμβάλλει στην συνέχιση της λειτουργίας του ΟΑΣΘ, ενώ παράλληλα θα ανοίξει και τη συζήτηση για το τι σκέφτεται το υπουργείο σχετικά με το μέλλον των συγκοινωνιών.
Συζήτηση στο διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΔ-ΚΜ έγινε και για το θέμα της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων, για το οποίο το συμβούλιο επισήμανε ότι δεν υπήρχε έγκαιρη, επίσημη και επαρκής ενημέρωση, ώστε να προλαμβάνονται αντιδράσεις και να υπάρξει η κατάλληλη προετοιμασία των δήμων.
«Είμαστε υπέρ της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων» είπε ο Λάζαρος Κυρίζογλου και τόνισε ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η ιδιοκτησία των οικοπέδων και των κτιρίων των σχολείων ανήκει στους δήμους. «Μη διανοηθεί η κυβέρνηση να κάνει την διοίκηση και την διαχείριση αυτής της υπόθεσης σε ό,τι αφορά τις δαπάνες για την απογευματινή λειτουργία (των σχολείων) με καμιά ΜΚΟ. Ο πιο σωστός, διαφανής και σίγουρος τρόπος είναι, αφού οι λογαριασμοί είναι στο όνομα των οικείων δήμων των σχολείων, όλη αυτή η ιστορία να γίνει μέσα από το γνωστό σύστημα των σχολικών μας επιτροπών» είπε ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ.
Αναφερόμενος, εξάλλου, στη μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη», ανέφερε ότι η αυτοδιοίκηση είχε, έχει και πάντα θα έχει θέσεις για την διοικητική μεταρρύθμιση και επισήμανε ότι σε ό,τι αφορά τον τρόπο και το σύστημα εκλογής των δημοτικών συμβουλίων μπορεί να γίνει συζήτηση στηριγμένη σε με μια βασική αρχή, την κυβερνησιμότητα των δήμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου