Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Στο τραπέζι σήμερα Σπίρτζης-δήμαρχοι Θεσσαλονίκης για τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες

Στο τραπέζι σήμερα Σπίρτζης-δήμαρχοι Θεσσαλονίκης για τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίεςΣήμερα το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί τελικά στην ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας η αναβληθείσα συνάντηση εργασίας του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη, με τους δημάρχους του νομού Θεσσαλονίκης για τις αστικές συγκοινωνίες.

Ο αρμόδιος υπουργός θα συζητήσει μαζί τους το θέμα της δημιουργίας των δύο νέων φορέων που θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη για τις αστικές συγκοινωνίες.

Όπως ανέφερε την προηγούμενη εβδομάδα μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ , ο πρόεδρος της ΠΕΔ - ΚΜ, Λάζαρος Κυρίζογλου, κατατέθηκαν προτάσεις από τους δήμους Θέρμης, Θεσσαλονίκης, Παύλου Μελά, Λαγκαδά και Χαλκηδόνας.

Μεταξύ άλλων, τόνισε, ότι οι δήμοι της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης ζητούν την αυξημένη συμμετοχή τους και τη συμμετοχή του Εργατικού Κέντρου στον φορέα σχεδιασμού και ελέγχου του μεταφορικού έργου και υπογραμμίζουν την ανάγκη να υπάρξει αυτή τη στιγμή διοίκηση στο ΣΑΣΘ.

Επίσης, είπε, ότι οι δήμοι δεν έχουν χρήματα ώστε να συμμετέχουν στο φορέα λειτουργίας, εξέφρασε προβληματισμούς για το ενδεχόμενο μεταφοράς του νέου φορέα στο υπερταμείο, τάχθηκε υπέρ της διενέργειας ανοιχτού δημόσιου διεθνή διαγωνισμού για το μεταφορικό έργο και σημείωσε ότι υπήρξε ασυνέπεια στην επικοινωνία με τον υπουργό, σε ό,τι αφορά τη διασφάλιση των θέσεων των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου