Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΤΖΙΟΛΑΣ Νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας : Δίκαια και Ισομερής χωρική κατανομή, Σύγχρονο, Αναπτυξιακό και Καινοτόμο περιεχόμενο

Το νέο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Μακεδονίας που θα προέλθει από τη συγχώνευση του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας με το υπάρχον Πανεπιστήμιο, είναι ανάγκη να είναι ένα Ανώτατο Εκπαιδευτικό Πνευματικό Ίδρυμα της Νέας Εποχής. Να είναι συνδεδεμένο με τις ανάγκες της Οικονομίας και της Κοινωνίας, να υποστηρίζει το αναπτυξιακό Αύριο της Περιοχής και της Χώρας, να αναπτυχθεί δίκαια με Ισομέρεια και Ισορροπία μεταξύ των τεσσάρων (4) νομών της Δυτικής Μακεδονίας.
Η συγκυρία αυτή δεν πρέπει να αφεθεί να δώσει αποτελέσματα αρνητικά, ούτε να επιτραπεί να ληφθούν μοιραίες αποφάσεις για τον Τόπο και ιδιαίτερα για τα Γρεβενά σπρώχνοντας -τα στην υπανάπτυξη και στο περιθώριο.
Σ΄ αυτό το πνεύμα και μ΄ αυτόν το σκοπό, άμεσοι, δεσμευτικοί, πραγματοποιήσιμοι στόχοι οφείλουν να είναι :
1ο. Ίδρυση Σχολής Φυσικών Πόρων, Γεωπονίας και Αειφορίας, με πέντε (5) Τμήματα, της οποίας τα δύο (2) Τμήματα της με αντικείμενο τους Φυσικούς Πόρους, τα Οικοσυστήματα, τη Βιώσιμη Ανάπτυξη & Διαχείριση θα έχουν έδρα τα Γρεβενά. Το Ινστιτούτο Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης πρέπει να έχει επίσης την έδρα του στα Γρεβενά, όπως, επίσης, και το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης στον τομέα των φαρμακευτικών & αρωματικών φυτών.
2ο. Σχολή Οικονομικών Σπουδών με ενιαία δομή και χαρακτήρα αντί της τωρινής τριχοτόμησης, με συνεκτικότητα και αποτελεσματική λειτουργία. Η Σχολή με έδρα τα Γρεβενά, θα αποτελείται από τα πέντε προτεινόμενα (5) Τμήματα. Ταυτόχρονα η ίδρυση Ινστιτούτου Διαβαλκανικής Οικονομικής Συνεργασίας θα υποστηρίζει τη εξωστρέφεια και έναν νέο, νευραλγικό αναπτυξιακό ρόλο της Περιοχής.
Με δίκαια και ισομερή κατανομή, με σύγχρονους στόχους και θέληση δημιουργική μπορούμε να συγκροτήσουμε το νέο Πανεπιστήμιο που θα αξίζει στον Τόπο μας και θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του Μέλλοντος.
25 Νοεμβρίου 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου