Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Ιστορική ανάγκη η συνεργασία των αντιμνημονιακών δυνάμεω

ΣΥΡΙΖΑ: Ιστορική ανάγκη η συνεργασία των αντιμνημονιακών δυνάμεων

Λαϊκή απαίτηση και ιστορική ανάγκη» χαρακτηρίζει ο ΣΥΝ τη «συστράτευση του συνόλου των αντιμνημονιακών, αντινεοφιλελεύθερων δυνάμεων», σχολιάζοντας το «όχι» του ΚΚΕ και της Δημοκρατικής Αριστεράς στην πρόταση του Αλ. Τσίπρα για τις μονοεδρικές περιφέρειες.

«Ας σκεφτούν καλά κι ας ρωτήσουν προηγουμένως τους φίλους και τους ψηφοφόρους τους, πριν αρνηθούν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία, έστω στις μονοεδρικές περιφέρειες, οι ηγεσίες του ΚΚΕ και της ΔΗΜΑΡ», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ Πάνος Σκουρλέτης, επισημαίνοντας ότι σήμερα έχουν διαμορφωθεί οι όροι ανατροπής του μνημονίου, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Το αίτημα για κοινωνική δικαιοσύνη, για αξιοπρεπή ζωή, για ανατροπή της πολιτικής που συρρικνώνει τη λαϊκή κυριαρχία και ακυρώνει τη δημοκρατία, είναι πλειοψηφικό, προσθέτει ο κ. Σκουρλέτης.

2 σχόλια:

  1. Το ΛΑΘΟΣ και η ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ των κομμάτων.
    Τα κόμματα στα Γρεβενά ας αφήσουν τις μέτριες και προσβλητικές υποψηφιότητες.

    Κοινή υποψηφιότητα ευρείας αποδοχής : ΑΝΕΞ. ΕΛΛΗΝΕΣ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΣΥΡΙΖΑ-ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ.

    Παρακολουθούμε τελευταία με έκδηλη απορία την σοβαρότητα με την οποία τα μεγάλα κόμματα αντιμετωπίζουν την επόμενη εκλογική μάχη.
    Τα σοβαρά προβλήματα του τόπου, οι ανάγκες της κοινωνίας και το μέλλον των Γρεβενών, άλλα επιτάσσουν.
    Οι τοπικές ηγεσίες, περιχαρακωμένες κλειστές ομάδες ολίγων πολιτών, πιστές στις ομάδες εξουσίας των Αθηνών, παίζουν τα γνωστά παιχνίδια πειθαναγκασμού.
    Τα ερωτήματα όμως είναι πολλά και αμείλικτα.
    Η μονοεδρική εμπεριέχει πολλούς παραμέτρους, που στις μέρες τις οικονομικής κρίσης, για τον τόπο μας γίνονται καθοριστικοί.
    Για παράδειγμα: Όσοι λένε ότι μπορούν να κυβερνήσουν με 25% ή 15%, αλήθεια θεωρούν ότι ένας βουλευτής της μονοεδρικής Γρεβενών που θα πάρει 4-5 χιλ. ψήφους δηλ. λιγότερο από 12% των ψήφων, με σύνολο ψηφισάντων ~36.000 πολίτες θα μπορέσει να εκφράσει την κοινωνία? Με ποιο κύρος και ποια νομιμοποίηση, εκείνο, το όποιο πρώτο κόμμα, θα μπορέσει να εκφράσει την πλειονότητα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής Γρεβενών-Δεσκάτης? Έχετε βγάλει κάποιο συμπέρασμα από την τελευταία διετία κύριοι?
    Έχουν παρέλθει η εποχές όπου τα μεγάλα κόμματα με ποσοστό 54% (ΝΔ το 1974 ή 47% αργότερα) ή 44%-48% (ΠΑΣΟΚ στα υψηλότερα των επιδόσεων) έβγαζαν υποψήφιους με μεγάλη στήριξη (ανεξάρτητως των ονομάτων).
    Έχουν παρέλθει επίσης και οι μέρες όπου προσωπικότητες με κύρος είχαν τις υψηλότερες επιδόσεις των εποχών και είχαν την εμπιστοσύνη μεγάλου μέρους της κοινωνίας (Τζιόλας 11.000 ψήφοι, Φώλιας 9.000 ψήφοι), εισακούονταν και είχαν μεγάλη διείσδυση-αποδοχή στα κέντρα εξουσίας στην Αθήνα. Όλα αυτά έχουν κριθεί από τους πολίτες και έχουν βγεί τα σχετικά συμπεράσματα.
    Τι απαιτείται όμως σήμερα? Και που ψεύδονται ή υποκρίνονται τα κόμματα και οι τοπικοί τους εκφραστές? Οι πληροφορίες εμφανίζουν την κάθε μετριότητα να έχει πολιτικές φιλοδοξίες για να αναρριχηθεί. Και αντί να ακουστεί κάποιος να βάλει ένα πήχη και να ζητήσει κάποια σοβαρότητα, αφήνονται όλοι αυτοί, να προκαλούν την νοημοσύνη των πολιτών.
    Η λύση είναι η κοινή επιλογή από τα κόμματα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΣΥΡΙΖΑ-ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ μιας κοινής προσωπικότητας. Να καθίσουν σε κοινή προσπάθεια και να βρούν, εδώ οι τοπικοί μας άρχοντες και ηγεσίες αυτών των φορέων, μία ή έναν πολίτη, κοινό εκφραστή των συμφερόντων, των αγώνων και των προοπτικών του Νομού Γρεβενών και άς το θέσουν ενώπιον των πολιτών.
    Οι πληροφορίες μας, λένε, ότι σχετική κίνηση έχει γίνει από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η ΔΗΜΑΡ κατ’ αρχή αποδέχτηκε τον συλλογισμό. Το θέμα κόλλησε στο τοπικό ΠΑΣΟΚ γιατί ορισμένοι νοιώθουν ότι ήρθε η ευκαιρία να γίνουν χαλίφηδες με 15%!, τόσο μικρόνοοι και ανιστόρητοι όπως είναι. Η τοπική ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αποκρύπτει επιμελώς τις σχετικές προτάσεις που τις έγιναν και φοβάται μήπως όλα αυτά τα μάθει η κοινωνία. Εεε λοιπόν, ΝΑΙ, η κοινωνία σήμερα το μαθαίνει και εσείς κύριοι του τοπικού ΠΑΣΟΚ πρέπει να απολογηθείτε τι είπατε στην Αθήνα, τι απαντήσατε, ποιες είναι οι θέσεις σας και τα κριτήρια σας για τα ανωτέρω. Απομένει η απάντηση του Π. Καμμένου που ίσως κάνει την υπέρβαση, μιλώντας με την Αριστερά, όπως δημόσια ισχυρίσθηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρακαλώ να δημοσιεύσετε την παρέμβασή μου σε κεντρικό άρθρο. Εφόσον βλέπετε ότι δεν πρόκειται για σχόλιο αλλά για συνολική πολιτική παρέμβαση αλλης υφής και λογικής. Έτσι με τη δημοσίευση αυτή, θα έχουν τη δυνατότητα και σχολίων οι αναγνώστες σας. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή